Ενημέρωση δράσεων αλληλεγγύης και κάλεσμα στα δικαστήρια

Την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Μαϊου πραγματοποιήσαμε μικροφωνικές παρεμβάσεις αλληλεγγύης στις διωκόμενες της εκκένωσης της κατάληψης Τερμίτα ,που κατηγορούνται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης,( κατά την επιχείρηση εκκένωσης –κατεδάφισης της κατάληψης στις 04.01.2018) σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν κείμενα, κολλήθηκαν αφίσες και κρεμάστηκαν πανό.

Παράλληλα το Σάββατο 5.5 διοργανώθηκε συναυλία αλληλεγγύης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση λόγω των δικαστικών εξόδων.

Καλούμε όσους και όσες νιώθουν αλληλέγγυοι/ες στην κοινότητα Τερμίτα την

Παρασκευή 11.5 στα δικαστήρια (πλατεία ελευθερίας) στις 9:00 στο Βόλο


Το κείμενο που μοιράσαμε:

 

Ότι αγαπήσαμε σ’ αυτή την πόλη ήταν μόνο η Τερμίτα

Μια φορά κι έναν καιρό, στο Βόλο, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θεώρησε αναγκαίο για την αναβάθμιση του, να αυξήσει με κάποιον τρόπο την επιχειρηματική και αναπτυξιακή του δραστηριότητα όπως και να ολοκληρώσει την περαιτέρω επέκταση του με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, έχοντας ως στόχο την αναγωγή του σε πανεπιστήμιο πρότυπο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Δεν μπορούσε λοιπόν, παρά να θέσει σε εφαρμογή ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα πραγματώνει τα παραπάνω και προπάντων θα ωφελεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του. Οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές, η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δόθηκε με επιτυχία, η πλειοψηφία της πόλης ήταν στο πλευρό του, όπως και οι τοπικές αρχές. Για κακή του τύχη όμως στο οικόπεδο, το οποίο προοριζόταν προς αξιοποίηση, υπήρχε μια κατάληψη, η οποία στέγαζε διάφορα περιθωριακά ζόμπι, αντιδραστικά στοιχεία, τα οποία σιχαινόντουσαν την ετεροκανονικότητα και την ησυχία και έφερναν σαν να λέμε μπελάδες. Αυτή ήταν η κατάληψη Τερμίτα. Το πανεπιστήμιο προσπάθησε δημοκρατικά να διώξει τα ζόμπι, εκείνα όμως αρνιόντουσαν συνεχώς, οπότε με την πολύτιμη βοήθεια των μπάτσων, χωρίς να έχει άλλη επιλογή, εκκένωσε το σπίτι τους και το κατεδάφισε επιτόπου. Έτσι ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Επειδή όμως αυτό το παραμύθι δεν έχει τέλος και δυστυχώς για το Π.Θ. τα ζόμπι υπάρχουν ακόμη σ’ αυτή την πόλη τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα..
Το παραμύθι του Π.Θ. δεν το πιστέψαμε ποτέ κι ούτε πρόκειται. Θα αναμένουμε με αγωνία τη στιγμή της διάψευσης του και μάλλον το τέλος του θα είναι αίσιο μόνο για τα αφεντικά και όχι για αυτούς/ες που υπόσχεται. Κι όλα θα κυλούν ομαλά σ’ αυτή την πόλη. Το πανεπιστήμιο στους νέους του χώρους θα συνεχίσει να παράγει πειθαρχημένα ρομπότ έτοιμα να παλέψουν μεταξύ τους για μια θέση εργασίας, θα συμμετέχει στη διεξαγωγή του πολέμου στα σύνορα, θα κάνει έρευνες για τους μπάτσους και το στρατό με τις πλάτες καριεριστών φοιτητών/τριών και θα καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο χώρο μέσα στον αστικό ιστό, όπως σας λέμε εδώ και τόσο καιρό. Τα ενοίκια θα φτάνουν στα ύψη και οτιδήποτε μιαρό θα απομακρύνεται, οτιδήποτε, δεν εναρμονίζεται στο όραμα του αστικού εξευγενισμού της περιοχής.
Το Π.Θ. λοιπόν, δεν αστειεύεται και γνωρίζει πολύ καλά πως να ξεμπερδεύει με ό,τι στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του και παραδειγματίζει, εκπληρώνει το ρόλο του με κάθε μέσο. Έτσι έκανε και με τα τρία άτομα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι την ώρα της εκκένωσης. Πέραν του ότι τους επιφύλαξε μία θεαματική εκκένωση, εξέθεσε και μήνυση προς αυτά με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Όσον αφορά αυτό το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στις διωκόμενες της Τερμίτα, που βίωσαν όλα όσα προετοίμασε το πανεπιστήμιο με εκτελεστή τους μπάτσους για να τις τιμωρήσει για την άνομη αυτή πράξη τους.
Σε μια πόλη λοιπόν σαν το Βόλο, που επιπλέει πάνω στο ρατσισμό, το σεξισμό και την ομοφοβία με την ελληνορθόδοξη χροιά της επαρχίας, η Τερμίτα αποτέλεσε για μας ένα χώρο έκθεσης των υπάρξεων μας και συλλογικοποίησης των αρνήσεων μας πάνω στη βάση πολιτικών χαρακτηριστικών ενάντια στο κράτος, το ρατσισμό, το φασισμό την πατριαρχία, το κεφάλαιο και την Ελλάδα. Αποτέλεσε έναν απαλλοτριωμένο χώρο στέγασης των επιθυμιών μας πέρα από τη μιζέρια της κανονικότητας και της εξ’ολοκλήρου εξάρτησης απ’ την οικογένεια. Εκεί άρχισαν να δομούνται σχέσεις και να δοκιμάζονται στην πράξη είτε μέσα από ενδυναμωτικές διαδικασίες είτε από επίπονες και δύσκολες καταστάσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Δε θα επιμείνουμε όμως να μιλάμε σε χρόνο παρελθοντικό για το σπίτι μας καθώς οτιδήποτε κερδίσαμε ατομικά και συλλογικά μέσα από την Τερμίτα, συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των εαυτών μας στο παρόν και μας οπλίζει με θράσος για να συνεχίσουμε να ενοχλούμε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΕΡΜΙΤΑ

11.05 | 9:00 ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΤΗΣ ΛΕΡΕΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΕΡΜΙΤΑ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

 

Κοινότητα Κατάληψης Τερμίτα


Comments are closed.